CSoft Hírek

Elkészült új portfólió oldalam a chilly.info!

2012.11.05.

Hírek elválasztó

Elkészült a Dömötör Kft. weboldala

2010.12.20.

Hírek elválasztó

Elkészült az új weblap!

2010.08.11.

CSoft Hirdetések, Reklámok

Kulcsszavak: Hobbik | zene, weblap, sütés, főzés, csoft.hu

Hobbik | zene, weblap, sütés, főzés


Zene (gitár, ének, dob)

A zenével azóta, azóta foglalkozok, amióta az eszemet tudom, mivel lelkes zenehallgató vagyok. Hangszeres és egyéb zeneelméleti vagy gyakorlati képzésben sajnos nem részesültem. Énekelni, mint egy átlagos ember a Tv-vel, rádióval és számítógéppel szoktam.

Amikor 16 éves lettem kialakult a zenei ízlésem és a zenélés iránti kedvem, így elhatároztam, hogy majd egyszer szeretnék zongorázni és, hogy egyszer veszek egy szintetizátort. A középiskolában néhány osztálytársam gitározott és mindig nagy élmény volt hallgatni őket, ezért elhatároztam, hogy szeretnék én is megtanulni gitározni. A végleges hatás valószínüleg, a 2003-as őszi olaszországi osztálykirándulásunk volt, amikor az egyik osztálytársam gitárja többször is a kezembe került, de igazából nem tudtam vele mit kezdeni. Köszi Hrvatska! Érettségi felkészülési időszakban egész sok időm lett, így elkértem édesapám öreg Cremona gitárját és elkezdtem magam belevetni az akkordok csodás világába, majd pár hét múlva már az első akkordjaimmal próbálkoztam pár dal kíséretével. Ez elég snassz volt így, úgyhogy megpróbáltam mellette énekelni is. Folytattam a gyakorlást/tanulást.

Az egyetem első évének végén (2005 nyara) megjutalmaztam magam a hőn áhított Roland EXR-7s típusú szintetizátorral és elkezdtem tanulni azon is. Eddig még nem sikerült olyan szintre jutnom, hogy azt használhatónak nevezzem, de ami késik nem múlik. A második egyetemi évem második felében (2006 tavasza) megleptem magam egy Squier Standard Stratocaster típusú elektromos gitárral, szobatársam magát egy akkusztikus gitárral. Annyira megtetszett a gitárja, hogy arra gondoltam, hogy nekem is kell egy normális akkusztikus gitár. Még ennek az évnek a nyarán munkába álltam, hogy tudjak venni egyet. A következő tanév (2006) őszén a megkeresett pénzből megvettem a Takamine EG-530SC elektro-akkusztikus fémhúros gitáromat. JC barátommal alkotott akusztikus duónkban is ezzel a gitárommal játszottam. A negyedik egyetemi évem elején (2007 őszén) egy kölcsön kapott nylon húros gitárral gyakorolgattam, aminek megszerettem a hangját és arra gondoltam, hogy jól jönne majd nekem is egy ilyen. 2007. decemberétől a Laugh and Cry zenekar egyik énekese és gitárosa lettem. Az új év egy új gitárt is hozott, mivel a 2008. év tavaszának elején megvettem Takamine EG-562C típusú elektro-akusztikus nylon húros gitáromat, így teljessé vált a paletta.

A zenekari próbák alatt teljesült életem egy nagy vágya, kipróbálhattam egy dobfelszerelést. Szerelem volt első látásra. :D Azóta már egész sokszor ülhettem mögötte és fejleszthettem a nem létező technikámat. Mondhatjuk egy dobfelszerelés is rákerült a kívánságlistámra. :D

Az első képem a gitárommal Az egyik fellépésünk

Weblap

Munkahelyi ártalom, vagy miféle lehet, de az egyik hobbim is a weblapokkal való bíbelődés. Valószínüleg a "valami új alkotása" érzés miatt. Hobbim például a webáruház készítés, vagy sima céges bemutatkozó oldal alkotása, de zenészek weblapjának elkészítésétől sem riadok vissza. Legalább hasznos a hobbim, mert így referenciáim is vannak. :DSütés, főzés

Imádok főzni, akár sok emberre is. A legjobb benne, az emberek arcán az elismerés, ami az étel fogyasztása közben ül ki az arcukra. De nem csak nagyban kicsiben is szeretem. Otthon is, amikor van időm csinálok valamit, mert a főtt ételtől jobb nincs, pláne, ha megfelelő minőségben el is van készítve. Sütni szintén szeretek pogácsát, süteményt vagy akár tortát is. Mondjuk a sütés olyan, hogy szinte csak nagy ünepekkor szánok rá időt, de azért előfordul néha spontán gyümölcstorta vagy kókusztekercs vagy pogácsa.

Egy régi pizzasütés emléke Főzőversenyre készített remekmű